Rastrska grafika

Pri predmetu Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju smo se učili izdelovati rastrsko grafiko in to je moja projektna naloga. Ustvarjala sem v Kriti in v sledečem besedilu bom čim bolje poskušala prikazati potek izdelovanja.

Menim, da je slika primeren motiv za izdelavo z rastrskim urejevalnikom, saj sem uporabila veliko različnih čopičev, prelivanje in senčenje.

OPOMBA: Pokvaril se mi je tablični računalnik, na katerem sem imela shranjene posnetke zaslona poteka, zato bom postopek dodala kasneje, ko bo to urejeno.

Diástasi by Andarna is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija

V tem projektu sem se precej dobro naučila uporabljati Krito, obnovila znanje o objavljanju na spletno stran ter spoznala, kaj rastrska grafika sploh je in kako deluje. Na Kriti sem v preteklosti že ustvarjala, ampak sem nato to opustila in veliko naučenega pozabila, zato je bilo prav zabavno na novo odkriti, kaj vse ti sam program omogoča. V nalogo sem vložila kar veliko časa in sem z nalogo precej zadovoljna, zato menim, da nebi ničesar spreminjala, tudi če bi imela več časa. Zagotovo pa sem večji del porabila za izdelovanje grafike. Preizkušala sem namreč veliko čopičev in barv, da bi bilo končno delo čim boljše. Svojo nalogo ocenjujem kot solidno, saj sem se držala navodil in za projekt porabila veliko časa ter se potrudila po najboljših močeh. S pridobljenim znanjem bom gotovo tudi v bodoče še izdelovala rastrske grafike. Najverjetneje kot hobi, mogoče pa bi nekoč, če bom učiteljica, to učila tudi otroke in z njimi grafično ustvarjala. Pri projektni nalogi sem najbolj uživala v izdelavi same slike, saj sem bila tu lahko res kreativna in ustvarila nekaj svojega, medtem ko pa sem pri objavlanju tega imela nekoliko več težav, saj sem ponovno morala obnoviti znanje s tega področja. V projektni nalogi nebi spremenila ničesar, saj se mi zdi vso znanje, ki ga ob tem pridobiš, koristno in smiselno.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost